Rootsfestivalen
i Brønnøysund
16.-19. juli 2014

Program

Billetter

Festivalinfo

Frivillige

Arkiv

 

Rootsfestivalen i Brønnøysund arrangeres av Kulturcompagniet

Morten HarketStemmen av A-ha

Første headliner til Rootsfestivalen 2014 er klar. Morten Harket kommer til Brønnøysund. Morten Harket var vokalist og frontfigur i A-ha, som var Norges hittil største eksportsuksses innen popmusikk. Som soloartist har han gitt ut fem album.

På våren i 2014 kommer han ut med et nytt album og Harket skal ut på turné både i Europa og Norge, deriblant Rootsfestivalen. Vi får en forsmak av hans nye låtmateriale når han skal urframføre sin nye singel ”Brother” under Spellemannsprisen 18.januar til neste år.

Morten Harket var som frontfigur og vokalist i popgruppen A-ha med på å være første nordmann på toppen av de amerikanske hitlistene. Hitlåten ”Take on me” er den første og hittil eneste norske låten som har nådd topplassering på den amerikanske Billboard 100-listen.

Sammen med A-ha har han oppnådd større internasjonal suksess enn noen annen norsk pop- eller rockgruppe. Eventyret A-ha varte fra 1983 til gruppen tok avskjed i desember 2010. Sanger som “The Sun Always Shines on TV”, “The Living Daylights”, “Hunting High and Low," Take On Me” og “Summer Moved On” har blitt moderne klassikere.

På den nye platen som slippes til neste år har Harket jobbet tett sammen med svenske Peter Kvint i Stockholm. Kvint var også en viktig samarbeidspartner på Harkets forrige plate, «Out Of My Hands», som kom i fjor.

Vi gleder oss over å få en artist av et slikt kaliber på Rootscenen!

Morten Harkets hjemmeside

Kjøp festivalpass til julepris