Rootsfestivalen
i Brønnøysund
16.-19. juli 2014

Program

Billetter

Festivalinfo

Frivillige

Arkiv

 

Rootsfestivalen i Brønnøysund arrangeres av Kulturcompagniet

Hekla Stålstrenga

Hekla Stålstrenga
Foto: Brynjar Erdahl

Hekla Stålstrenga er et akustisk folkrock band, med utgangspunkt i den nordnorske folkemusikken.

Det unike med Hekla Stålstrenga er at musikken egner seg like godt til fest for flere tusen publikummere som til den intime kveldskonserten. Musikken er jordnær, ektefølt, livlig og energisk.

Hele 12 uker på a-lista på NRK P1 høsten 2012 med låta ”Folketonen” og hiten ”Har du fyr”, har gjort Hekla Stålstrenga til ett av Norges favorittband i sin sjanger. De har utgitt tre album; ”Hekla Stålstrenga” (2008), ”Makramé” (2011) og i september 2013 ga de ut albumet ”Dyrandé”. Sistnevnte album er nominert til Spellemann 2013 i kategorien "Viser", som deles ut 18. januar.

Bandet består av Ragnhild Furebotten (fele og låtskriver), Tore Bruvoll (gitarer og låtskriver), Anne Nymo Trulsen (sang, trøorgel og låtskriver), Ole-Jakob Larsen (trommer) og brønnøyværingen Trond-Viggo Solås (bass). Alle i bandet er fra Nord-Norge og opptatt av å ivareta de nordnorske sangtradisjonene og skattene som der finns, så vel som å skape ny musikk til gamle tekster. Samtlige medlemmer er profesjonelle og høyt profilerte musikere som nyter stor respekt nasjonalt og internasjonalt innenfor sin sjanger.

Vi gleder oss til Hekla Stålstrenga skal skape nordnorsk stemning på Rootsfestivalen!

Hjemmeside
YouTube

Kjøp billetter